4 Ocak 2010 Pazartesi

Microsoft Türkiye’ye yeni Genel Müdür atandı

microsoft türkiye - azbilmis.comMicrosoft Türkiye’ye yeni Genel Müdür olarak Tamer Özmen atandı. Microsoft Türkiye’ye Orange-France Telekom’dan katılacak Tamer Özmen göreve 15 Şubat 2010’da başlayacak. Tamer Özmen 17 yıllık İnternet ve Teknoloji sektörü, satış ve pazarlama pozisyonları tecrübelerinin yanısıra, holding yoneticiligi, Avrupa ve Amerika’da yatırım şirketleri tecrübeslerine de sahip.

Orange’da İnternet Kanallarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Londra’da çalışan Tamer Özmen, görev süresince sorumlu bulunduğu grubun cirosunu 2.5 kat büyüterek 1.2 milyar Euro’ya ulaştırdı. 53.5 milyar Euro ciro ve 189 milyon müşterisi ile Avrupa’nın en büyük GSM operatörlerinden biri olan Orange (FTE), aynı zamanda Avrupa’nın en büyük geniş bant İnternet servisi sağlayıcısı.

Orange’a katılmadan önce Londra’da yerel arama motoru ve İnternet reklamcılığı hizmetleri sunan TouchLocal firmasının kurucusu ve CEO’su olarak görev yapan Tamer Özmen daha önce Türkiye’de DOL’un CEO’luk görevinde bulundu.

tamer-ozmen - azbilmis.comTeknoloji kariyerine 90’lı yılların ortalarında Amerika Birleşik Devletleri’nde Priceline’ı kuran ekip içerisinde yer alarak başlayan Tamer Özmen, Priceline’da Satış’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak 1.4 milyar dolarlık bütçeyi yönetti. Daha sonra Priceline’i Avrupa’da kurmak için İngiltere’ye gelen Özmen, Ürünler ve Satış’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve devam etti.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü olması ile ilgili Tamer Özmen şunları söyledi:

“Dünyanın en önemli şirketlerden biri olan Microsoft’a ve bilhassa Türkiye’de çok güçlü bir ekibe sahip olan Microsoft Türkiye ailesine katılmaktan çok mutluyum. Türkiye gibi genç nüfusa sahip, dinamik, çalışkan ve diğer ülkelere göre çok daha hızlı büyüyen bir ülkede tekrar görev yapmak ve sektörde saygın bir konuma sahip olan ekiple beraber çıtayı daha da yukarı taşımak için büyük heyecan duyuyorum.”

Tamer Özmen’in göreve gelişiyle ilgili Microsoft Orta Doğu ve Afrika Başkanı ve Microsoft International Başkan Yardımcısı Ali Faramawy şunları söyledi:

“Üst düzey yöneticilikte çok sayıda yeteneği dünyaya ihraç etme başarısı gösteren Türkiye’nin , Tamer Özmen’in Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atanmasıyla bu kez büyük bir yeteneği geri kazandığını açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Tamer Özmen’ın entellektüel formasyonu, iş ve liderlik yetenekleri ve bugüne kadar gösterdiği performans son derece etkileyici. Microsoft Türkiye’de ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesinde (MEA) liderliği son derece güçlendireceğine ve zenginleştireceğine, getireceği yeni ve farklı bakış açılarıyla işimize büyük katkıda bulunacağına inanıyorum. Microsoft Türkiye, Tamer Özmen liderliğinde “Türkiye Bilişimle Kalkınıyor” vizyonu doğrultusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek.”

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve LSU’dan Endüstri Mühendisliği yüksek lisans dereceleri olan Tamer Özmen evli ve iki çocuk babası.



0 yorum:

Yorum Gönder