4 Ocak 2010 Pazartesi

Nikon’un yeni üst düzey gövdesi: Nikon D3s

nikon-d3sNikon’ un full frame alıcıda zirve modeli olan D3 yenilendi. Yeni model magnezyum gövdeli Nikon D3s de neler var şöyle bir bakarsak; ilk gözümüze çarpan 720p ve 24fps hızında video kayıt (neden hala 30fps ile 1080p kayıt yapmadığı merak konusu) Fulla frame^de saniyede 9 kare çekebilen D3s, DX modunda ise saniyede 11 kare sürekli çekim yapabiliyor. Buffer da bir artırım yapılmış, böylelikle 48 raw veya 130 jpeg görüntüyü rahatlıkla kaydedebiliyor.

Bir de sıkı durum ISO hassasiyetinin çıkabileceği maksimum değer 102400 olarak bildirilmiş. Bu şimdiye kadar duyduğumuz en yüksek değer ama bu değerde ne kadar işe yarar fotoğraflar çıkabilir test sonuçlarını bekleyerek görmek gerekecek. Özellikle video çekiminde kullanılacağı düşünülerek gövdenin arka tarafına özel bir Live View butonu eklenmiş. Ayrıca sessiz mod için de bir buton eklemiş bu buton eskiden Live View butonunun olduğu yerde. FX ve DX modlarının yanısıra 1.2 krop faktörlü ara bir mod eklenerek seçeneklerimiz artırılmış.

Bunlar dışındaki özellikler D3 ile aynı, aradan iki yıldan fazla geçmiş olmasına karşın Nikon’un eklediği bu özellikler aslında çok daha iyi bir cihaz olarak çıkması muhtemel D4 modeline eklenebilirdi, yeni bir model olarak D3s’in gerekliliği tartışılır.

nikon d3s - azbilmis.com



0 yorum:

Yorum Gönder